MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Jūsu Realitātes Valoda


Mēs visi laiku pa laikam runājam ar sevi. Pārsvarā tas notiek privāti, tikai mūsu domās. Šinīs savās iekšējās sarunās mēs pieņemam lēmumus, apspriežam, kritizējam, tiesājam, un nosakām kursu katram mūsu dzīves aspektam, un tas savukārt nosaka mūsu realitāti, un arī to, kā citi attieksies pret mums un kontaktēsies ar mums. Iekšējam dialogam ir būtiska loma mūsu dzīvē, un diemžēl, pārsvarā tā ir negatīva. Mums nepavisam nevajag kādu citu mūsu dzīvē, kas izteiktu savu viedokli, kritizētu un tiesātu mūs – mēs paši to varam izdarīt itin labi. Mēs varam apspriest ar sevi kādu situāciju, pirms vēl tā izvēršas.

Šis iekšējais dialogs var norisināties divos veidos: Tas var būt statisks, saglabājot to pašu veco domāšanu, un apsēdinot mūs ikreiz, kad mēs cenšamies piecelties. Taču tas tik pat labi var darboties arī kā dinamisks, ekspansīvs, uz priekšu virzošs, un pozitīvi pacilājošs spēks mūsu dzīvē.

Kad mūsu iekšējais dialogs ir statisks – tas atspoguļo mūsu bailes un šaubas. Piemēra pēc – ko jūs parasti pie sevis nodomājat tad, kad jūs uzmetat acis spogulim? Iespējams, jūs sakāt: ’Šodien es tīri labi izskatos.’ Vai arī jūs sakāt: ’Man ir lieki kilogrami, es izskatos veca, es neciešu savus matus, kaut man būtu cita seja.’ Statisks dialogs patur spēkā līdzšinējo domāšanu un uzskatu sistēmu. Un lai izkļūtu no tās – mums ir jāmaina veids, kā mēs ar sevi sarunājamies, un tad tas atspoguļosies arī veidā, kā citi runās ar- un par mums. Pat pie visa tā, ka mūsu iekšējais dialogs pārsvarā ir privāts – tam tomēr ir sava īpaša enerģija, kas citiem ir labi uztverama. Vai esat ievērojuši, ka tad, kad jūs paši neesat apmierināti ar savu izskatu – kāds noteikti to pamanīs? Citus iespaido tā negatīvā enerģija, kas ir jūsu statiskā iekšējā dialoga ģenerēta.

Kad mūsu iekšējais dialogs ir dinamisks – tas pieņem mūsu bailes un šaubas zināšanai, un tad ievirza sarunu citā gultnē. Par piemēru, dinamiskajā dialogā noteikti atradīsies kāda laba lieta ko pateikt par savu ārieni – vienalga, cik nenozīmīga tā arī būtu – lai tālāk uz to fokusētos. Jā, jums var būt liekais svars, taču jums ir burvīgs smaids, par piemēru, vai arī jūs labi protat ģērbties, jūs esat labestīgs, jums ir lieliski mati, vai arī vienmēr jūs atrodat kaut ko jauku, ko citiem pateikt. Kad mūsu iekšējais dialogs ir dinamisks – tas izstaro pozitīvu enerģiju mums visapkārt, un tad arī citi izturēsies pret mums pozitīvi. Dinamiskais iekšējais dialogs rada to enerģiju, kura mums ir nepieciešama, lai izdarītu izmaiņas savā dzīvē. Kā tas izpaužas? Iedomājieties, ka jūs ejat uz darba interviju, un jums šis darbs patiešām ir vajadzīgs. Jūs sēžat iepretim personāla daļas vadītājam, visu runājat kā nākas, esat apģērbts kā nākas, bet jūsu iekšējā balss jums saka: ’Es zinu, ka man nav cerību dabūt šo darbu.’ Kā jūs domājat, kas būs tas izšķirošais, kas iespaidos jūsu intervijas rezultātu?

Tā tas notiek, kad jūs cenšaties izdarīt pozitīvas ārējas izmaiņas, taču jūsu iekšējais dialogs ir statisks un negatīvi noskaņots. Tas ir apmēram tā, it kā jūs braukdams pie stūres, ar vienu kāju spiestu uz gāzes pedāli, bet ar otru uz bremzēm. Jūs svārstāties starp braukšanu uz priekšu un apstāšanos, un tā arī nevarat nokļūt nekur ātri, labi un viegli. Mūsu iekšējais dialogs nosaka mūsu dzīves kursu, un tātad mums nepieciešams gādāt, lai tas ir pozitīvs un dinamisks, mūsu vērtību, nozīmi un pašcieņu apliecinošs, bez jebkādas kritikas, nosodījuma un negatīvisma.

Ik reizi, kad bailes jums uzmācas – atzīstiet tās – jūs taču zinat, ka tās te ir – tad necentieties tās slēpt vai noignorēt. Un tad atrodiet veidu, kā šo situāciju izmainīt no statiskas/ no konstatējošas – uz dinamisku/ uz konstruktīvu. Tā, lai jūs varētu, izejot tai cauri, radīt savā dzīvē to, ko jūs vēlaties. Kolīdz jūsu iekšējais dialogs būs dinamisks – tas pats no sevis izstaros uz āru pašapziņu un prieku, un jūs pievilksiet sev cilvēkus, notikumus un situācijas, kuri atspoguļos jums šo jūsu izstaroto pozitīvo enerģiju. Šonedēļ pavērojiet savu iekšējo dialogu. Tas ir dinamisks vai statisks, Mīlošs vai kritizējošs? Netiesājiet nekādā gadījumā sevi par to. Tikai izmainiet šo negatīvo, nosodošo un kritizējošo dialogu uz tādu, kas ir pozitīvs, pašapliecinošs un Mīlošs, un paskatieties, kā šīs izmaiņas atspoguļojas jūsu dzīvē un tanī – kā citi attiecas pret jums.      

12.11.2014 … publicējusi Jennifer Hoffman
https://enlighteninglife.com/language-rea…
No angļu valodas tulkoja Maija Čepule … 
Komentāri (0)  |  2014-11-14 16:15  |  Skatīts: 1102x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ