MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Jurga Adomo "ES+ZB=ES".


    Ar ko šī grāmata uzrunā? Ar to, ka tas ir patiess stāsts. Ja protat lietuviešu valodu, varat iemest aci arī blogā - www.jurgaadomo.com, kura izveide grāmatā tiek pieminēta un izskaidrota.

Jurgas dzīve sagriežas kājām gaisā, kad viņa savu draugu Zilbārdi jeb ZB pieķer gultā ar citu sievieti. Tā vietā, lai taisītu skandālus, viņa iepazīstas ar Laimu, un izrādās - arī viņai ar ZB ir attiecības jau vairākus gadus, un viņa nav nojautusi par Jurgas esamību. Nez, vai ir arī trešā, ceturtā?...  Lai vai kā, pārmaiņu slieksnis ir klāt.

Grāmatu ir ļoti interesanti lasīt. Gan sekot līdzi Jurgas pārmaiņām, apbrīnot viņas spēku uzsākt badošanās kūri (diezgan detalizēts apraksts, kā viņai gāja), mainīt ēšanas paradumus (svaigēšanas vilinājums), mainīt domāšanu (jo galu galā - lielākā daļa problēmu, vai drīzāk būtu jāsaka - nespēja problēmas risināt, slēpjas galvā), gan arī grāmatas iespaidā mazliet.... paurķēties pa savu dvēseli, parevidēt savus lietuvēnus, un nonākt pie apziņas - ir kaut kas jāmaina vai nav. Vai arī ir labi tā, kā ir. Neviens no malas jau to nepateiks. Sajūta jāsajūt katram pašam. Bet, ja ir kaut kas jāmaina - tad celies un dari. Lai cik grūti būs piecelties, tā sajūta, kas radīsies pēc tam, būs tā vērta. Grāmata ir ļoti iedvesmojoša.


Viens citāts par ēšanu (par ko gan citu, ne?)...

"Neticu, ka eksistē tikai viens ēšanas veids, kurš būtu pilnīgi skaidrs, stabils un vispareizākais. Es tam neticētu pat tad, ja, piemēram, atlidotu eņģelis un teiktu: "Jurga, tev vislabāk būtu ēst vienu cepelīnu stundā visu atlikušo dzīvi." Es viņam nenoticētu, lai gan eņģelis man būtu viena no lielākajām autoritātēm. Redzu, ka man ir tendence piekrist tikai tam, kas ir saskaņā ar manu jau esošo ticību. Ja, piemēram, pats eņģelis teiks: "Jurga, tev vislabāk visu atlikušo dzīvi būtu ēst tikai veģetāras brokastis." Tad, jā, paldies tev, eņģeli, par šo brīnišķīgo ziņu. Es arī pati to jūtu. Paradokss, taču es redzu, ka noticēšu tikai tam, kas man patīk un kam es jau tāpat ticu. Tikai tagad es to spēju ievērot."
 
Komentāri (0)  |  2015-08-18 20:44  |  Skatīts: 861x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ