MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Akvelīna Līvmane "Atvērto siržu sarunas"


   Tikko kā dienasgaismu ieraudzījusi astroloģes un Dailes teātra aktrises Akvelīnas Līvmanes (65) grāmata «Atvērto siržu sarunas», kurā apkopoti stāstiņi, noveles un esejas par cilvēkiem, ar kuriem astroloģe tikusies pēdējos divdesmit gados. Protams, visi varoņi ir palikuši anonīmi un nav nosaukti vārdos.

Stāsti par citiem un aktrises pašas dzīvi

«Ne jau gluži par katru satikto cilvēku, bet par tiem, par kuriem man ir ko pateikt. Nav konkrētu uzvārdu un datumu, lai cilvēki nebīstas. Ir fragmenti no vēstulēm, atmiņas no brīžiem pie ugunskura, vilcienā, mašīnā, kur cilvēki man stāstījuši par savu dzīvi. Par savu jauno grāmatu esmu jau dzirdējusi arī labas atsauksmes no svešiem cilvēkiem. Materiāls vākts ilgus gadus, un tad vēl mākslinieku, redaktoru un korektoru darbs. Rakstu par cilvēkiem, kuri man palikuši prātā. Tomēr, ja cilvēks pie manis neatnāk piecus gadus, es vairs viņu neatceros,» stāsta Akvelīna Līvmane.

Grāmatā ir arī stāsti par pašas astroloģes dzīvi. Uz vāka attēlotas zemenes, kas simbolizē īsos stāstiņus no cilvēku dzīvēm. «Jau gandrīz divdesmit gadus es darbojos kā astroloģe, bet grāmatā ir arī materiāli par laiku, kad sāku studēt astroloģiju. Tie gadi man pagājuši kā viena diena. Viss mūsu dzīvē ir kā viena diena. Es nekad nevarēju iedomāties, ka man mājās jau sakrājusies maza bibliotēka - kalendāri, tulkotās grāmatas, pašas sarakstītās grāmatas,» atzīst aktrise.

Neapmeklē kosmētikas salonus

«Man pašreiz kā astroloģei ir lielā pauze, bet es nelutinu sevi. Lutināšana ir slikta. Tā ir aizmigšana, gulēšana, nekā nedarīšana, garīgā paralīze. Par lutināšanu nevar būt ne runas. Es varu izvēlēties, kas man sagādā prieku. Patiešām man patīk katrs darbs, kuru daru. Citādāk nav jēgas darīt, ja to veic sakostiem zobiem. Jāatrod tas, kas tajā iepriecina. Pēdējā laikā neesmu satikusies arī ar skatītājiem un lasītājiem Latvijā, jo tam jāvelta vesela diena. Bet es noteikti tikšos,» apņēmības pilna ir Līvmane.

Aktrise patiešām izskatās mūžam jauna, it kā viņa veltītu garas stundas skaistumkopšanas salonos vai arī būtu gūlusies zem ķirurga skalpeļa. Kā viņa to panāk? «Neapmeklēju kosmētikas salonus, nelietoju kosmētiku, mūža laikā esmu izgājusi trīs masāžas seansus. Man tam nav ne gribas, ne rakstura. Ēdu ļoti nedaudz un prātīgi. Cenšos lietot uzturā svaigus produktus. Gatavoju, lai ēdiens būtu gatavs piecpadsmit minūtēs. Ēšana ir tā, kas veido mūsu ķermeni un izgludina ādu. Arī gulēšana un attieksme pret dzīvi ir svarīga,» savas jaunības noslēpumus atklāj Akvelīna.

Dace Ezera, 16.janvāris
https://nra.lv/kultura/197715-vakara-zinas-akvelina-livmane-sarakstijusi-atverto-sirzu-gramatu.htm

-----------------------------
Ko man te piebilst? Izlasīju! Dažu labu domugraudu atradu! Varbūt vairāk iegūtu, ja šādu grāmatu lasītu senāk. Mēs ar autori esam gandrīz vienaudzes un esam vienā vidusskolā mācījušās... Kā aktrise man viņa tuva. Par astroloģiju maz zinu, tikai kādas druskas, tādēļ lasīju šo grāmatu. Katrs jau izlasīs to, ko tieši viņam vajadzēs.

Komentāri (0)  |  2017-03-25 01:01  |  Skatīts: 983x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ