MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Līga Blaua “Indra Briķe. Krodera aktrise”


     Vārdus "Indra Briķe ir Dieva dota aktrise" savulaik izteicis režisors Oļģerts Kroders, pie kura Liepājas teātra kursa audzēkne 15 gadu vecumā sāka savu aktrises karjeru.

"Grāmata ir ļoti personīgs stāsts par Indras Briķes aktrises un sievietes likteni. Par skatuves un dzīves drāmām. Par ceļu ar kāpumiem un kritumiem. Par sapņa piepildījumu, kurā bijis tik daudz sāpju," par grāmatu saka izdevējs – "Ievas stāsti".

Indra Briķe dzimusi 1957.gada 29.decembrī Durbē, bet jau vidusskolas laikā pārcēlās uz dzīvi Liepājā. 1977. gadā Indra pabeidza Liepājas teātra 2. aktieru studiju un kļuva par Liepājas teātra štata aktrisi. Tieši Liepājas teātrī un režisora Krodera vadībā viņa kļuva par spožu teātra zvaigzni. Liepājā Indra spēlēja līdz pat 1992.gadam. Pēc Krodera aiziešanas uz Rīgu Indra Briķe piedalījās vairākās Jaunā Rīgas teātra izrādēs, bet kopš 1993. gada ir Dailes teātra aktrise.

Briķe bija pirmā aktrise, kurai tikai piešķirta pirms trim gadiem dibinātā Krodera balva.

"Indrai Briķei ir ne tikai talants, bet arī kolosāla meistarība, un pati varbūt īsti nesaprot, cik viņa ir ārkārtīgi talantīga. Televīzijas raidījumā "Rampas ugunis" Andris Kivičs man pajautāja, kuru es uzskatu par visu laiku labāko latviešu aktrisi, un, ne mirkli nešauboties, nosaucu Indras Briķes vārdu," teikusi teātra kritiķe Silvija Radzobe.

--------------------

Ļoti daudz ko uzzināju šai grāmatā par aktrisi Indru Briķi, jo iepriekš nebiju interesējusies tuvāk par viņu, lai gan biju pamanījusi Indru Briķi kā aktrisi vairākās izrādēs, jo īpaši “Vējiem līdzi”. Mani ļoti “uzrunāja” šī grāmata. Varbūt tieši tāpēc, ka tā ir tik dziļi personiska.

Paldies autorei!

Paldies Indrai Briķei!

Komentāri (0)  |  2018-04-17 18:30  |  Skatīts: 1392x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ