MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Zingers Maikls A. “Pārlaicīgā dvēsele”


 1    Kā būtu, ja jūs spētu atbrīvoties no saviem iekšējiem ierobežojumiem un pārkāpt daudzas šķietami neaizsniedzamas robežas? Ko varat ikdienā darīt, lai panāktu iekšējo mieru un skaidrību? Kas jūs šobrīd šķir no izvirzīto mērķu sasniegšanas? Šie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem grāmatā “Pārlaicīgā dvēsele” sniegtas skaidras un atklātas atbildes.
Grāmatas ievadā autors apsola: “Lasot šo grāmatu, atklāsiet, ka par daudzām ļoti dziļām tēmām zināt vairāk, nekā paši apzināties. Patiesībā jūs jau zināt, kā sevi atrast, jūs vienkārši esat novirzījušies no ceļa un apmaldījušies. Tiklīdz atgūsiet ceļa mērķi, apjautīsiet, ka jums ne tikai piemīt spēja sevi atrast, jums piemīt spēja arī sevi atbrīvot.”
Nav svarīgi, vai šis ir jūsu pirmais mēģinājums izpētīt iekšējo pasauli un dvēseles dzīles vai arī esat veltījuši šim uzdevumam visu dzīvi. Šī grāmata jebkurā gadījumā pilnībā mainīs jūsu attiecības pašiem ar sevi un apkārtējo pasauli. Jūs atklāsiet, ko varat darīt, lai pārtrauktu ierastās domas un emocijas, kas ierobežo apziņas brīvību un iegrožo jūsu gribasspēku. Izmantojot spēcinošas meditācijas un jogas metodes, grāmatas autors atklāj, kā apzinātības izkopšana un atbrīvošanās no iekšējām robežām var palīdzēt mums ne tikai gūt panākumus ikdienas darbos, bet arī izkopt personību un attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem, kā arī atrast savu vietu pasaulē.
Maikls A. Zingers ir akadēmiķis, veiksmīgs uzņēmējs un jogas un meditācijas pasniedzējs. Viņš ir ne vien izstrādājis inovatīvus tehnoloģiju risinājumus medicīnas un citās nozarēs, bet arī nodibinājis jogas un meditācijas centru, kuru katru gadu tūkstošiem dažādu reliģiju cilvēku apmeklē, lai rastu iekšējo mieru. 

Fragments no grāmatas:

"Ja nu kāds satricinātu jūsu paštēlu un izlauztu tajā nelielu caurumiņu? Ja nu kādam izdodas sašķobīt kādu no tām fundamentālajām domām, uz kurām balstās jūsu psihes māja? Iztēlojaties, ka 20 gadu vecumā kāds jums pateiktu: "Pagaidi, tie nav tavi vecāki, tu esi adoptēts. Viņi tev to neteica?" Jūs to noteikti noliegtu, līdz ieraudzītu dokumentus. Tas satricinātu jūsu iekšējo būtību. Viena nepareiza doma un visa konstrukcija sāk brukt. Neticamas bailes un satricinājums var sākties tikai tādēļ, ka kaut kas nav tā, kā bijāt iedomājušies. Tas jūs satricina līdz sirds dziļumiem, jo sašūpo domu māju, kurā dzīvojat. Lai to saglābtu, jūs sākat racionalizēt: "Es zinu, ka viņi bija ļoti jauki. Viņi bija tieši tādi, kādi būtu bijuši mani īstie vecāki. Iedomājies, kā viņi jutās, adoptējot mani un uzaudzinot kā savu bērnu. Ak kungs, viņi ir pat īpašāki, nekā biju domājis!" Jums ir izdevies samērā labi aizlīmēt šo caurumiņu. Tieši tā mēs darām ar savām sienām. Mēs tās sargājam un remontējam. Nekas nedrīkst tās satricināt.

Jūs saglābāt plaisājošo sienu ar domām. Jūs salabojāt ar domām to, kas ir veidots no domām. Tieši tā mēs rīkojamies. Tāpat kā cilvēki, kuri bailīgi ieslēguši sevi tumšā mājā saules pielieta lauka vidū un tad visiem spēkiem mēģina radīt gaismu, mēs vaiga sviedriem cenšamies izveidot pasauli mūsu iekšējās sienās, kas būtu labākas par iekšējo tumsu. Mēs izgreznojam savas sienas ar pagātnes pieredzes atmiņām un nākotnes sapņiem. Citiem vārdiem sakot, mēs izgreznojam tās ar savām domām. Tāpat kā cilvēkiem mājā bija iespēja iznākt no pašu izveidotās mākslīgās pasaules dabiskās gaismas skaistumā, arī jūs varat iznākt no savas domu mājas neierobežotajā pasaulē. Jūsu apziņa var paplašināties un ietvert plašu telpu, nevis tikai to ierobežoto vietu, kurā mājojat. Kad paraudzīsieties uz to nelielo mājiņu, kuru esat sev uzcēluši, brīnīsieties, kādēļ vispār tajā bijāt.

Jūsu ceļš uz brīvību atrodas pavisam tuvu – jūsu izveidoto sienu otrā pusē. Apskaidrība ir ļoti īpaša, tomēr uz to nevajag īpaši koncentrēties. Labāk koncentrēties uz jūsu izveidotajām sienām, kas bloķē gaismu. Kāda jēga būvēt sienas, kas bloķē gaismu, un tad censties sasniegt apskaidrību? Jūs varat tikt laukā, vienkārši ļaujot ikdienas dzīvei nojaukt sienas, kuras turat sev apkārt. Vienkārši nepiedalieties sava cietokšņa uzturēšanā, remontēšanā un aizsargāšanā."

------------------

Izlasīju! iesaku! Noderēs!

-------------

Par grāmatu:

https://www.didziskukainis.lv/blogs-raksti/params/post/1182464/parlaiciga-dvesele---celojums-lidz-savai-ieksejai-brivibai

 

 

Komentāri (0)  |  2018-07-16 23:24  |  Skatīts: 1177x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ