MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Koku dziedinošais spēks


Koki ir būtnes ar savu dvēseli, kas gatavas gan draudzēties, gan palīdzēt cilvēkiem. Jāprot tikai sajust un paskatīties uz pasauli ar sirdi, nevis 21. gadsimta pārmēru pragmatisko acu skatienu.

Sensenos laikos, kad cilvēki dzīvoja ciešā saistībā ar dabu, kokus godāja un dzīvoja ar tiem ciešā saskaņā. Jau tad bija zināms, ka kokiem piemīt dziedinošs spēks. Nu ir pierādīts, ka tā nav nekāda fantāzija. Eksistē vesela zinātne – dendroterapija, kurai ir absolūti zinātnisks pamatojums. Cilvēki, kas dzīvo ciešā saskarē ar kokiem, slimo retāk nekā lielpilsētu centra rajonu iedzīvotāji. Daudz rakstīts arī par eksperimentiem, kas pierāda koku smalko saikni un uztveri, kā arī mijiedarbību ar apkārtējo vidi, tostarp cilvēku. Ar speciālām biofizikālajām ierīcēm ir fiksēta savdabīga energoinformatīvā apmaiņa starp cilvēkiem un kokiem; ir pat nofotografētas koku auras. Piemēram, ja no bērza tiek tecināta sula, oreolā parādās gara «mēle» – kopā ar sulu iztek arī enerģija. Daudz rakstīts arī par koku spēju reaģēt uz pieskārieniem, mūziku, sarunu.
Šīs lietas, kas tagad tiek pierādītas zinātniskā līmenī, senatnē bija pašsaprotamas, un daudziem, kas spējīgi just smalkāk, tā šķiet joprojām.

Liepa aijā, apse atbrīvo

«Jau sen meklēju atbildes uz dažādiem jautājumiem – kas mēs esam, kāpēc, kas mūs saista. Atbilde atnāca pati – tā ir dabas informatīvi enerģētiskā Visuma sistēma, pēc abreviatūras sanāk – DIEVS. Kad to saproti, tad redzi, ka dzīvojam pasakainā kamolā, kurā satinas viss – tik skaisti, jēgpilni. Visi dzīvojam dievišķā zelta gaismā un esam vienoti mīlestībā – cilvēki, dzīvnieki, augi, akmeņi,» saka ekstrasense un dziedniece Gaida Lākute. Par īsti savējiem kokiem viņa sauc vītolu, priedi un liepu. Arī dzimtajā pilsētā Liepājā viņai pie loga aug liepas, kas rada mierpilnu un klusas laimes apņemtu noskaņu. Interesanta ir viņas interpretācija par pilsētas nosaukumu: «Manās personiskajās izjūtās vārdu «Liepāja» tulkoju kā «liepa aijā».»
Koki iedarbojas uz cilvēku enerģētiskā līmenī, turklāt daži no viņiem enerģiju atņem, bet daži – dod. Piemēram, ozols, bērzs, liepa, ābele un priede ir tā saucamie donori jeb «siltie» koki, bet alksnis, ieva, apse, tēlaini runājot, ir «vampīri» jeb «aukstie», tomēr tas nenozīmē, ka tie ir slikti un nederīgi. Mums bieži vien ir daudz no kā jāatbrīvojas – pārlieku liels stress, sakāpinātas emocijas, galvassāpes, neirozes. Šādos gadījumos jādodas pie šiem kokiem – viņu «darbs» ir atņemt un novadīt negatīvo enerģiju. Toties koki-donori sniedz spēku, domu skaidrību, palīdz pret vīrusu slimībām, artrītu, reimatismu, gremošanas traucējumiem, uzlabo vielmaiņu un stiprina sirdi. Ir koki, piemēram, lazda, kam ir neitrāla enerģija, bet par dažiem domas dažādos avotos dalās. Mākslīgi selekcionēti koki nav ar tik spēcīgu enerģētiku. Tas ir tāpat kā savvaļas augiem, ko bieži mēdzam dēvēt par nezālēm – neparko neiznīcināsi! Bet enerģētika ir stiprāka, arī dziednieciskais efekts lielāks nekā viņu brālim, kas siltumnīcā audzēts un kultivēts.

Informācijas tīkls

Katrs koks ir atsevišķa būtne, tomēr ne gluži tā, kā mēs to izprotam. Salīdzināšanai varētu minēt skudru pūzni vai bišu saimi – tas ir viens veselums, viena informācijas sistēma, ko veido daudzi īpatņi. Koki ir lielā koku egregora paspārnē, bet katrai sugai ir sava individualitāte. Ozols, kas aug Rēzeknē, zina to pašu informāciju, ko ozols Liepājā, jo viņi atrodas vienotā sistēmā, tīklā. Lielajā informatīvajā laukā katrai grupai ir sava iekšējā sistēma. Nevar nodarīt pāri vienam bērzam un cerēt, ka nesaņemsi sodu no bērzu grupas gara. Starp kokiem notiek informācijas apmaiņa, tomēr mēs to tiešā veidā nejūtam – kokiem ir, tā teikt, sava dzīve un pienākumi, un lielas daļas gar mums viņiem ikdienā nav, tomēr viņi vienmēr ir gatavi komunikācijai un ir gatavi arī palīdzēt, kad ir kāda veselības problēma, kāds neatrisināts jautājums, emocionālā spriedze. Tad notiek jau savstarpējā bioenerģētiskā apmaiņa ar cilvēku, saplūstot aurām. Protams, palīdzību varam saņemt arī taustāmā veidā – dziedniecībā plaši tiek izmantotas gan lapas, gan ziedi, gan mizas un augļi.
Arī no koka izgatavotās lietas savā veidā turpina dzīvot un uz mums iedarboties. Pamēģiniet ēst nevis ar metāla, bet liepas koka karotīti – patīkams enerģijas pieplūdums garantēts! Samazināt stresu, galvassāpes; mazināt asinsspiedienu iespējams, sukājot matus ar ķemmi, kas izgatavota no kāda enerģiju ņemošā koka, piemēram, apses. Savukārt, ja asinsspiediens zems, kā arī izkrīt mati vai māc nespēks, izmantojiet bērza vai dižskābarža ķemmi. Teju ikviens jūtas labi pamatīgu, īsta koka mēbeļu tuvumā, koka priekšmetus patīkami paņemt rokās. Tomēr, pirms koku nocirst, vajag palūgt atļauju, jābūt noteiktam pamatojumam, kāpēc tas ir vajadzīgs. Bērzs neapvainosies, ja tētis dosies meklēt līksti šūpulītim vai kārtīgs amatnieks no ozola darinās pamatīgu saimes galdu. Tas nes svētību un kalpo ilgi un labam mērķim. Pats galvenais ir izprast kopību ar dabu. Ja ieklausīsieties sevī un dabā, atradīsiet savu koku, savu uzticamu draugu uz mūžu.

Terapija: kā dziedināties
Koka iedarbības rādiuss uz cilvēku ir apmēram divi trīs metri, tomēr šie impulsi nav pārāk spēcīgi, tāpēc dziedinošais efekts būs lielāks, ja piekļausiet kokam muguru vai aptversiet to ar rokām.
Ja nomoka hroniskās slimības, labāk palīdzēs bērzs, priede, ozols, kļava, osis, kastaņa, akācija, īve – šie koki aktivizē dzīvības procesus šūnās. Savukārt, piemēram, apse, egle, ieva, alksnis atjauno slimo orgānu darbību, tāpēc palīdzēs akūtu slimību un iekaisuma procesu ārstēšanā.
Speciālisti ieteic iesākumā nostāties divu trīs soļu attālumā, pastiept pretī plaukstu. Ja jūtat diskomfortu, pat sāpes, tātad šis koks nav jūsējais. Ja jūtat siltumu, nelielu tirpoņu – viss kārtībā. To jutīsiet «silto» koku klātbūtnē. Savukārt no «aukstajiem» kokiem var būt jūtams vēsums un sajūta, ka jūs it kā velk klāt kokam – arī tad viss ir labi.
Visvairāk dziednieciskās īpašības izpaužas koka ziedēšanas laikā. Izvēlieties koku ar pietiekami resnu stumbru, raugieties, lai tas būtu vesels, spēcīgs, bez daudziem greiziem un sausiem zariem, labāk – atsevišķi augošs.
Lai saņemtu no koka pozitīvo enerģiju, nostājieties dienvidu pusē ar muguru pret stumbru, apķeriet to ar rokām un dziļi elpojiet, nedaudz aizturot elpu: ieelpa (4–8 sekundes), elpas aizturēšana (4 sekundes), izelpa (4–8 sekundes). Ieelpas laikā iztēlojieties, ka enerģija ieplūst galvā, elpas aizturēšanas laikā koncentrējiet to tur, izelpas laikā iztēlojieties, ka enerģija plūst uz leju. Ja, tieši otrādi, vajag atdot negatīvo enerģiju, nostājieties ar seju pret koku, atkāpieties 20 cm attālumā un izpildiet tos pašus elpošanas vingrinājumus.
Ja ir problēmas ar radikulītu, neirastēniju, nierēm, osteohondrozi, varat izmēģināt citu pozu – piespiediet kokam muguru un pakausi, izpletiet kājas, labo roku lieciet uz saules pinuma, pāri labajai rokai pārlieciet kreiso roku.
Ja nepieciešams uzlabot kuņģa un aizkuņģa dziedzera, kā arī zarnu trakta, aknu, sirds un plaušu darbību, nostājieties uz ceļiem vai apsēdieties uz zemes ar seju pret koku, aptveriet to ar rokām un piespiedieties ar krūtīm un vēderu.
Dendroterapijas seansam nevajag būt ilgākam par trim minūtēm vasarā un septiņām minūtēm ziemā, ne vairāk kā divas trīs reizes dienā. Vislabāk to veikt agri no rīta vai arī pēcpusdienā, apmērām no pulksten četriem līdz sešiem, taču ne vēlāk kā divas trīs stundas pirms gulētiešanas. Tomēr tas ir vispārējs norādījums, un patiesībā katram kokam ir savs aktivitātes laiks, lai gan ziņojumi par šiem laikiem atšķiras.
Protams, ir arī citādas versijas un varianti. Tomēr, uzmanīgi ieklausoties savās sajūtās, paralēli iepazīstoties ar speciālistu ieteikumiem, arī jūs pats ātri vien sapratīsiet, kā jādara.
Un vēl – mūsdienās daudzi cilvēki kokus uztver vien kā dekoratīvus elementus vai izejmateriālu, tomēr kādreiz tika uzskatīts, un arī tagad ne viens vien jūt un tic, ka tās ir būtnes ar savu dvēseli; ka koki arīdzan jūt, dzird, saprot un, pats galvenais, vienmēr gatavi mums palīdzēt. Tāpēc, kad ejat pie kāda koka lūgt palīdzību, vienmēr parunājieties ar viņu, pasakiet paldies, un redzēsiet – koks jūs sapratīs, un jūs gūsiet daudz jauku sajūtu un gandarījumu par šo komunikāciju!

https://www.draugiem.lv/#/user/3459001/blog/?p=12665420

Komentāri (1)  |  2014-11-30 14:21  |  Skatīts: 2046x         Ieteikt draugiem
lindak - 2015-08-07 05:31
koki ir brīnumaini...es skatos un eju gar viņiem un vienkārši mīlu tos...


- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ