MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Jaunā laikmeta enerģijas un to radītās pārmaiņas


13.10.2018

Cilvēku un Zemes apziņa pašlaik piedzīvo enerģētiskās pārmaiņas. 
Ja tava individuālā enerģija nav gatava šīm jaunajām vibrācijām un enerģijas pieplūdumam, tas atspoguļojas fiziskajā un mentālajā ķermenī. Ir daudz uzskatu par to, kas izraisījis pārmaiņas enerģiju vibrācijās – Saules uzliesmojumi, Maiju kalendāra beigšanās, atgriešanās Pirmsākumā.

Neatkarīgi no iemesla tas notiek un ietekmē ikvienu no mums. Jaunā laikmeta enerģijas skar katru dzīvu būtni, tikai ne vienmēr mēs tās atpazīstam un pieņemam. Mūsdienu pasaulē, kad Garīgā Atmoda ir sākusi savu ceļu, lietas mainās gaismas ātrumā, Vecā laikmeta uzskati pamazām sairst, un mēs tiecamies atmodināt savu patieso potenciālu un dabu.

Pasaulē ienākot Jaunajām enerģijām, mainās viss – paradumi, uzskati un arī fiziskais ķermenis. Vai esi aizdomājies, ka tavas slimības, emocionālā nestabilitāte un pārmaiņas personībā var būt pārlieku lielas un tevis neizprastas enerģijas ietekme?

Ja pēdējo gadu laikā tevi pastiprināti nomoka galvassāpes, depresija, krasas garastāvokļa maiņas, miega traucējumi, krīzes partnerattiecībās, neirotiskas slimības un muguras sāpes, tās ir pazīmes, ka Jaunās enerģijas ir tevī ienākušas, tikai tu nezini, kā ar tām sadzīvot. Tam visam ir tikai viens mērķis – lai dvēsele, ķermenis, prāts un emocijas būtu harmonijā un sāktu sev uzticēto garīgo ceļu.

Pirmais solis, lai iegūtu šo harmoniju, ir apzināties Jauno enerģiju klātbūtni un to, kā tās tevi ietekmē.

Garīgās Atmošanās laikā daudzi piedzīvo sajūtu, ka dzīve ir pilnībā izmainījusies. Cilvēki, kuri agrāk ir bijuši ļoti tuvi, vairs nesaista. Darbs, mājas, kam agrāk veltījām tik lielu nozīmi, ir palikuši otrajā plānā. Jūtamies vientuļi, apjukuši, un reizēm liekas, kas esam pazaudējuši paši sevi. It kā tas cilvēks, kas esam bijuši lielāko dzīves daļu, ir pazudis un esam kļuvuši par pilnīgi citu personu. Šī jaunā attiecību uztvere rodas no tā, ka tu vairs neesi apmierināts ar seklām attiecībām un to vietā meklē tādas, kurās ir dziļums un piepildījums. Līdz ar to daudzi piedzīvo attiecību krīzi un izbeidz ilgstošas attiecības.

Vecajās enerģijās attiecības bija balstītas uz lomām, pienākumiem un stereotipiskiem uzskatiem. Ienākot Jaunajām enerģijām, domāšana, rīcība un cilvēks pats mainās. Līdz ar to arī vecais attiecību modelis vairs “nestrādā”.

Lai attiecības (jebkāda veida) darbotos un turpmākajās tu neizstrādātu tādu pašu modeli, tev ir jābūt atvērtam gan ārējām, gan iekšējām pārmaiņām un jāspēj atklāti paskatīties uz sevi un apkārt notiekošo. Atceries, ka bieži vien lietas un īpašības, kuras tevi kaitina līdzcilvēkos, ir atspoguļojums tam, ko tev ir nepieciešams izmainīt sevī vai atzīt par sevi.

Lai pieņemtu apkārtējos un veidotu harmoniskas attiecības, tev ir jāpieņem pašam sevi un jāspēj sevi atbrīvot no negatīvā. Tas ir kā dziedinošs process, kurā jāizdziedina sāpīgās atmiņas, traumas un emocijas. Un tā nav sevis vai citu vainošana, bet gan atbrīvošana caur piedošanu.

Jaunās enerģijas mums liek sakārtot un risināt disfunkcionālas attiecības, stāties pretī savām ēnas pusēm un meklēt dvēseles iekšējo mieru un patiesību.

Vēlme atbrīvoties no ierobežojošiem modeļiem atspoguļojas ne tikai partnerattiecībās, bet arī dzīvesstilā, darba jautājumos, komunikācijā ar draugiem, radiniekiem un līdzcilvēkiem. Tas ir saistīts ar to, ka Jaunās enerģijas mudina atrast savu patieso būtību un dzīves mērķi. Ir vēlme būt radošam, brīvam un atbrīvoties no lietām, cilvēkiem un apstākļiem, kuri rada ierobežojumus un nesniedz piepildījumu.

Tomēr ir jāsaprot, ka, lai izmainītu dzīvi, ir jāizmainās arī pašam. Tava dzīve ir tevis paša atspoguļojums – tavu domu, emociju un iekšējās būtības atspulgs. 
Tas, kāds ir tavs rīcības un uzvedības modelis, reakcija uz apkārt notiekošo, kā tu tiec galā un risini dzīves izaicinājumus un problēmas, atspoguļosies tavā dzīvē. 
Tāpēc tas, kādā veidā izmainīsi savu dzīvi un ko radīsi tās vietā, sakņosies tikai tevī pašā. Tikai ar vēlmi vien nepietiek.

Cilvēks nav konstanta būtne. Brīvība un virzība uz priekšu ir process, kurā tu attīsties, mainies, pārveidojies, pilnveidojies, audz un mācies.

Ko patiesībā nozīmē mainīt savu dzīvi?

Apzināti iesaistīties šajā nepārtrauktajā izaugsmes un pārveides procesā, atklājot sevi un ar katru nākamo atklājumu un katru izaugsmes un transformācijas fāzi pakāpeniski mācīties un attīstīties.

Emociju karuselis iet roku rokā ar Jaunajām enerģijām. Ātra aizkaitināmība, pēkšņas dusmas, depresija, skumjas, raudāšana, trauksmes sajūta un atkarības mijas ar neizskaidrojamu prieku, mīlestības piepildījumu un eiforiju. Neviena no šīm emocijām nav kontrolējama un bieži vien ir arī cilvēkam netipiska. Dažkārt šīs krasās emocionālās svārstības var sajust arī fiziskā līmenī. It kā kaut kas smags būtu uzlikts uz krūškurvja un spiestu. Bieži parādās arī apātija un pilnīgs spēku izsīkums, ko daudzi dēvē par izdegšanas sindromu. Fiziskais un mentālais ķermenis nespēj pietiekami ātri reaģēt uz pārmaiņām un sāk izstrādāt aizsargmehānismus. Jāsaprot, ka šīs emocionālās svārstības, kuras sakņojas pagātnes negatīvajās emocijās un traumās, ir dabiska Jauno enerģiju procesa daļa un reakcija.

Lai spētu sevī izdziedināt brūces, aizvainojumus, traumas un pat negatīvās pārliecības, tev ir jāspēj IZJUST savas emocijas. 
Šī pārlieku lielā jūtība virza un palīdz tev izdzīvot sāpi un notikumus, no kuriem agrāk bēgi.

Nespējot sajust savas dvēseles brūces, tu nevari noteikt, kas tieši tev ir vajadzīgs, lai tās dziedētu un atkal paceltos. Tu vari saskarties ar to, ka iestrēgsti šajā stāvoklī. Un tas notiks, ja turpināsi bēgt no sevis un savām emocijām un ignorēsi šīs sajūtas.

Tā ir kā iestrēgšana aplī, kurā tu griezies un griezies, un turpini pieļaut vienas un tās pašas kļūdas un atkārtot tos pašus dzīves un uzvedības modeļus. Lai no tā izkļūtu, tev un tikai tev ir jāizmainās.

Kamēr nesam sevī negatīvās emocijas un vecus pāridarījumus, mēs turpinām piesaistīt tāda paša veida notikumus un emocijas arī turpmāk. Lai no tā atbrīvotos, tev ir tas jāatrisina un jāizdziedina. Un ar dziedināšanu es nedomāju terapijas (tas viss var būt kā papildu līdzekļi). Jāsāk ar sevi, pārņemot kontroli un atbildību savās rokās.

Viens no visspilgtāk izteiktajiem Jauno enerģiju simptomiem fiziskajā ķermenī ir gulēšanas paradumu maiņa. Vienam tas izpaužas kā mošanās ik pēc pāris stundām, neizgulēšanās un miegainums. Citam, gluži pretēji, ir nepieciešams mazāk stundu, lai pilnvērtīgi izgulētos. Tu vari pamosties divos vai četros naktī un justies spēka un enerģijas pārpildīts, gatavs celties un darīt.

Pirmkārt, ir nepieciešams pieņemt šo jauno režīmu, jo tas ir tikai pārejas posms un ar laiku tu atgriezīsies pie iepriekšējā vai arī piemērosies šim jaunajam ritmam.

Otrkārt, regulāra mošanās noteiktos nakts laikos var liecināt par neatrisinātām problēmām un emocijām. Ja tu mosties laikā no 1 – 3 naktī, tas ir saistīts ar aknu darbību un var norādīt uz apslāpētām dusmām. Regulāra atmošanās laikā no 11 – 1 ir saistīta ar žultspūsli.

Raugoties no psihosomatikas viedokļa, šis orgāns ir saistīts ar spēcīgām dusmām, stresu, aizkaitinātību un vilšanos. Ja vien tu neesi cīrulis un dabiskajā miega ritmā necelies agri no rīta, tad mošanās laikā no 5 – 7 rītā liecina, ka tevī ir apslāpēta vainas apziņa, skumjas, nožēla un bailes. Pāreja uz augstāku apziņu virza tevi atbrīvoties no šīm emocijām un veikt nepieciešamās izmaiņas, lai būtu harmonijā ar sevi un apkārtējo pasauli.

Izmaiņas svarā, nespēja atbrīvoties no liekajiem kilogramiem un ēšanas paradumu maiņa ļoti spilgti izpaužas Jauno enerģiju ietekmē. Kādam tā var būt vēlme visu laiku ēst. Tas ir saistīts ar to, ka, esot pakļautiem nemitīgām spēcīgām emocijām un ar to saistītajam stresam, ķermenim pastiprināti ir nepieciešami proteīni. Otrs iemesls – ēdiens mums rada drošības sajūtu, kura ir pazaudēta Jauno enerģiju izsaukto daudzo pārmaiņu dēļ. Liekais svars galvenokārt uzkrājas vēdera rajonā (gan sievietēm, gan vīriešiem). Tādā veidā zemapziņas līmenī veidojam aizsardzību trešajai (saules pinuma) čakrai, kura ir atbildīga par personību un iekšējo spēku.

Papildus tam izmainās garšas sajūtas un skatījums uz ēdienu. Daudzi Jauno enerģiju ietekmē kļūst par veģetāriešiem.

Jauno laiku enerģijas darbojas ar savādākām, daudz augstākas frekvences vibrācijām, tāpēc tās ietekmē redzi, dzirdi un pārējās maņas. Migla, izplūduši skati, mirgojoši un kustīgi objekti (visbiežāk parādās melnā vai spoži baltā krāsā). Var būt, ka aizverot acis, neparādās ierastā melnā krāsa, bet gan sarkana. Dzirde ir vai nu pastiprināta, vai pavājināta. Viens dzird skaņas, kuras līdzinās bišu zumēšanai, džinkstēšanai ausīs un čukstiem. Cits, gluži pretēji, piedzīvo parādību, ko sauc par audiodisleksiju, kad ir problēmas uztvert citu teikto. Cilvēks it kā nespēj iztulkot valodu, kurā pats runā. Pastiprinās oža, tauste un garša. Bez jebkādām veselības problēmām parādās pēkšņi karstuma viļņi, kuri dažkārt var mīties arī ar aukstuma drebuļiem.

Fizisko izpausmju spektrs ir ļoti plašs un neierasts: spēcīgas galvassāpes, sāpes jostasvietā un kakla rajonā, gremošanas traucējumi, muskuļu spazmas un krampji, sirds pārsitieni, sāpes krūšu apvidū un nejutīgums kājās un rokās. Tas ir veids, kā negatīvā enerģija un emocionālie bloki tiek atbrīvoti caur fizisko ķermeni.

Jauno enerģiju ietekmē daudzi sāk redzēt viedus sapņus un zīmes. Bieži vien sapņi ir mistiski un sevī nes kādu noteiktu vēstījumu. Tāpat ir arī ar simboliem un cipariem – tie ir zīmīgi un, ja vien mācēsi tos iztulkot, sniegs tev nepieciešamās atbildes. To visu papildina izteiktāka intuīcija, dziedniecisko un ekstrasensoro spēju parādīšanās.

Mainās laika jēdziens. Būt Šeit un Tagad ir Jauno enerģiju pamats. Tāpēc arī daudziem tiek novēroti atmiņas zudumi, ir grūti atcerēties pat notikumus, kuri ir notikuši pirms pāris stundām.

Piedzīvojot šīs spēcīgās izmaiņas, paliek aktuāls jautājums – kāpēc pieņemt un ielaist sevī Jaunās enerģijas?

Atbilde ir pavisam vienkārša – lai atrastu savu patieso Es. Šis atklājums ienesīs dzīvē piepildījumu un mērķi, pašapziņu, sevis un apkārtējo mīlestību un ticību – visu to, kā dzīvē tik bieži trūkst.

Jaunajam laikmetam un enerģijām ir transformējoša un ilgstoša ietekme uz cilvēka dzīvi. Mēs esam iestrēguši rutīnā, jo šādā veidā jūtamies daudz pārliecinātāki un drošāki, bet ne laimīgāki.

Ienākot Jaunajām enerģijām, tev ir jābūt gatavam mainīties PILNĪBĀ. Nepietiek izmainīt pāris lietas savā dzīvē un tad gaidīt Apgaismības brīnumu. Tā tas nedarbojas, jo brīnums ir katrā pašā.

Tev ir jāizmaina sevi, jo, mainoties pašam, tu izmaini pasauli sev apkārt. Tas ir biedējoši. Jo piesaiste lietām, uzskatiem, stereotipiem, savam Ego ir ļoti spēcīga. Pat mazākās izmaiņas vai atkāpšanās no “normas” radīs neizpratni un nosodījumu apkārtējos.

Esi gatavs dzirdēt tādus jautājumus kā “Kāpēc tev nav labi un nepietiek ar to, kas tev jau dzīvē ir ?”, “Kāpēc tu tik ļoti izmainījies?”, “Kas ar tevi notiek, es tevi vairs nepazīstu?”, “Vai tev tas viss ir vajadzīgs?”. Līdz vienā brīdī arī tu sev sāksi uzdot šos jautājumus.

Tu nevari sākt ko jaunu, nepazaudējot to, kas tev jau ir bijis. Lai arī Atmošanās process var likties sāpīgs un mokošs, tas galu galā palīdzēs dzīvot jēgpilnāku dzīvi. Pirmais, ar ko vari strādāt, – attīri vidi sev apkārt, atbrīvojies no nevajadzīgām lietām.

Sāc sakārtot savu prātu! Ļauj domām brīvi plūst un bez nosodījuma piedot sev un citiem. Pārskati savus uzskatus.

Sāc apzināties, kam tu tici, un atklāti, bez ierobežojumiem paraugies uz to, vai šie uzskati palīdz tev augt vai tikai rada ērtus apstākļus tavai eksistēšanai.

Paplašini savu prātu! Atklāj jaunas idejas, atšķirīgus uzskatus, iespējas un horizontus un esi tam atvērts.

Esi gatavs pamosties jaunai pieredzei. Uzturies dabā! Atrodi laiku, lai savienotos ar dabu. Pat lielās pilsētās tu vari atrast kokus, kuriem pieskarties, un svaigu gaisu, ko elpot.

Atļauj sev būt klusumā, vientulībā un netveramajā dabas klātbūtnē. Iemācies atlaist lietas, emocijas un cilvēkus!

Atmošanās nav vienas dienas pasākums, bet gan mūžīgs izaugsmes ceļojums, ļaušanās, mīlestība un piepildījums. Nav universālas formulas, kas palīdzēs visiem, jo tas ir nemitīgs darbs katram pašam ar sevi. Tu nevari uzvelt šo atbildības nastu kādam citam. Šī ir tava dzīve, tavs ceļš un tava mācība. Cits tajā var būt ceļabiedrs.

žurnāla TAKA arhīvs, sagatavoja: Indu Puri , https://www.facebook.com/couchindu/

 

Komentāri (2)  |  2018-12-29 18:45  |  Skatīts: 1488x         Ieteikt draugiem
laima - 2019-09-24 21:19
Paldies par rakstu! Reizēm ir tik vientulīgi iet cauri visām savas dzīves grūtībām, nesaprotot, kas un kāpēc ar mani notiek? Kā to mainīt, lai vairs nav jāmokās ne fiziski, ne emocionāli? Un cik ilgi tas viss tā turpināsies?

maija - 2019-09-25 18:47
Paldies par komentāru! Arī es jūtos līdzīgi, tādēļ arī meklēju atbildes citu rakstītajā, jo mani vairāk uzrunā rakstītais vārds, ja uzrunā.:) Šajā lapā ievietoju to, kas uzrunā, cerībā, ka vēl kādam noderēs... Kā saprotu, mums katram Savs Ceļš ejams un tas tikai no mums pašiem atkarīgs, kā mēs to ejam. Gatava recepte nav nevienam, taču varam smelties iedvesmu viens no otra.:)


- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ