MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Pozitīvam sākumam liels spēks!


Daudzas vadošas kompānijas, kā, piemēram, Facebook, ir sapratušas, ka tas, kā darbinieki iesāk dienu, lielā mērā nosaka, kā diena izvērtīsies. Tāpēc viņi ievieš pavisam vienkāršu 2 minūšu paradumu – pirmais, ko izdarīt no rīta, uzrakstīt kādam e-pasta vēstuli, lai pateiktu "Paldies!". Nevis vispārīgi, bet par kaut ko specifisku un nozīmīgu. Tas var būt ģimenes loceklis, skolotājs, profesors, kolēģis vai kāds cits nozīmīgs cilvēks. Izmēģiniet, piemēram, 21 dienu izdarīt tā, lai katru dienu pateicība tiktu izteikta kādam citam cilvēkam. Kas mainīsies? Ik reizi diena sāksies pozitīvi, vairosies labais un, visticamāk, mainīsies jūsu dienas trajektorija.

Līdzīgā veidā ir vērts pārskatīt savus paradumus, atgriežoties mājās. Atnākot pie savas ģimenes, bieži vien pirmais, par ko stāstām, ir par savu stresu, grūto dienu un problēmām darbā. Tādā veidā, sevišķi bērniem, mēs kļūstam par atdarināšanas modeli, kurš vienmēr sūdzas, žēlojas vai pat lepojas ar grūtībām. Pēc tam, kad jautāsim bērniem, kā gājis skolā, viņi arī stāstīs par grūtībām, garlaicību un tamlīdzīgām lietām.

Mēs varam apzināti mainīt šo modeli! Apņemties vienmēr, dienas vai sarunas sākumā, vai pārnākot mājās, sākt ar kaut ko pozitīvu. Piemēram, “Cik Tu lieliski izskaties!”, “Šodien bija tik interesanta diena!”, “Vai zini, ko satiku pa ceļam uz darbu?”. Tas maina noskaņojumu un mudina arī apkārtējos raudzīties pozitīvā rakursā. Visticamāk, attiecīgi mainīsies arī uzsāktās sarunas gaita.

Mēs varam padarīt šo pozitīvo orientāciju (sākumā apzināti pielietojot gribasspēku) par prāta paradumu. Drīz pie tā jau pieradīsim un sāksim gan pamanīt, gan citiem teikt pozitīvas lietas neapzināti.

Lai ko arī sāktu - sākam pozitīvi!

Aija Brūvere, laimes pētniece
Komentāri (0)  |  2015-11-10 17:58  |  Skatīts: 814x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ