MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Lai melnais izgaist!


Ir laimīgās dienas, kad liekas - pasaule smaida un viss izdodas, un ir arī melnās dienas, kad viss šķiet bezcerīgi, kad jūties viens, kad apzinies savu neaizsargātību un saproti, ka ne visu spēj ietekmēt.

Var jau, protams, censties iedziļināties savos tumšākajos prāta un dvēseles nostūros, meklēt iemeslus un risinājumus, bet tas ne vienmēr ir iespējams. Tas prasa kā minimums laiku, bet noskaņas maiņa, kaut nedaudz, ir vajadzīga jau tagad uzreiz, citādi tā vien šķiet, ka melnā diena tevi aprīs uz visiem laikiem.

Var mesties arī uz našķu bodi un paņemt kārtīgu štopkūku vai pasniegties pēc pudeles vīna, bet tas, kā izrādās, rada pēcgaršu. Tā ir vēl nelāgāka, jo pie apvāršņa parādās arī liekā svara vai alkoholisma drauds.

Iemesli melnajām dienām var būt visdažādākie – nepatika izskats no rīta, pārstrādājos darbā un nesaņēmu atzinību, mīļotais nepateica gaidītos vārdus vai vienkārši kaut kas satrauc, liek nervozēt un nav pārliecības par sevi. Lai kas tas arī nebūtu, rodas sajūta, ka tur, augšā, kāds ir aizmirsis par tevi. Protams, tu saņemies un ieslēdz vārgo cerību, ka gan jau viss būs labi. Gaidot uzliec ciniķa masku, vai ieņem pozu – “man viss vienalga!”, “es visu zinu, un neko nejūtu!” vai vēl trakāk – ieņem mazā upurīša - skeptiķa nostāju…bet kā zinām - cerība ir ciešanu cēlonis.

Tad ko lai dara melnajā dienā? Vispirms necenties aizlaisties no melnās sajūtas, iestāstot sev, ka viss ir labi un neko nejūti. Ja tā ir tava vecā pieredze attiecīgās situācijās, tad atsakies no tās. Nevajadzētu gāzties arī dramatisku filmu skatīšanās vai sentimentālu dziesmu klausīšanās maratonā, ja vien negribas līdz mielēm izbaudīt melno noskaņu.

Pamēģini uz notiekošo paskatīties no cita punkta. Noformulē sev, kas tieši tev nepatīk, bet neesi agresīvs un iznīcinošs. Esi lepns par to, kas esi un kāds esi. Atrodi iespēju pasapņot vai pafantazēt - kā būtu, ja būtu, kā tu gribētu, lai ir. Neanalizē vai tas ir iespējams vai nav. Vienkārši ļaujies sapņa vieglumam. Tu nezini, kas būs rīt! Kur nu vēl pēc nedēļas, gada vai pieciem. Tu taču zini, ka dzīve var mainīties dažu minūšu laikā! Tā notiek!

Izdari kaut ko pilnīgi neparastu, tūlīt! Kaut vai apmet kūleni vai nostājies uz galvas! Muļķīgi? Varbūt. Bet tas vien, ka tu to dari, kaut nedaudz izsitīs tevi no melnās sajūtas. Vari arī izdejoties, vai mīļi iekost savam mīļotajam, ja tāds tev ir. Melnajos brīžos noder viss neikdienišķais. Vari arī pasmieties par sevi un vēl labāk darīt to kopā ar cilvēkiem, kam ar humora izjūtu viss kārtībā. Galu galā – izlem, dari un neskaties atpakaļ!

Melnās dienas pāriet, tikai nebaidies rīkoties neordināri!

Avots: https://www.facebook.com/PozitivaisPortals/?fref=nf
Komentāri (0)  |  2016-02-17 20:50  |  Skatīts: 832x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ