MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Herbjorga Vasmu "Šie mirkļi"


    Tā kā biju lasījusi Herbjorgas Vasmu iepriekšējās grāmatas, tad ilgi nedomājot paņēmu no bibliotēkas arī šo. Aizrāvos lasīdama. Piesaistīja savdabīgais stils. Arī tā var uzrakstīt par savu dzīvi.
--------------------------------------

Romānā “Šie mirkļi” Herbjorga Vasmu ļauj lasītājam ielūkoties savā dzīvesstāstā no agras jaunības līdz laikam, kad viņa jau bija atzīta un populāra rakstniece. Autore atklāj, cik svārstīga bijusi viņas pašapziņa, cik nerimtīgi viņai nācies cīnīties pašai ar sevi un cik kvēli bijuši viņas radošie sapņi un vēlme par kaut ko kļūt.

Vienlaikus šis romāns ir arī saistošs vēstījums par nesenu pagātni, par izglītību un ģimenes dzīvi Norvēģijā pārmaiņu laikā. Tas atklāj autores ilgas pēc mīlestības, kurai viņa pati netic, nodevību, atvērtību, ar kādu viņa ļāvās apkārtējai pasaulei, un nesalaužamu spītību.

Šajā romānā lasītājs sastopas ar plašo un skaudro Ziemeļnorvēģijas ainavu un stāstnieci, kura dāsni dalās ar pārdzīvoto, ir iejūtīga, bet spēj būt arī pašironiska, īpaši brīžos, kad klājas pavisam grūti. Lasītājs pamazām iepazīst sievieti, kura pārvar nedrošību, lauž iesīkstējušus tabu un galu galā atrod pati savu ceļu.

Herbjorga Vasmu (Herbjørg Wassmo, dz. 1942) ir viena no izcilākajām un zināmākajām mūsdienu norvēģu rakstniecēm. Viņa iemantojusi lasītāju mīlestību un kritiķu atzinību un saņēmusi arī vairākas literārās balvas, tostarp Ziemeļvalstu Ministru padomes balvu.
Latviešu valodā izdoti vairāki viņas romāni.

Publikācijas
 
Komentāri (0)  |  2016-06-12 04:24  |  Skatīts: 881x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ