MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Prakse "Pateicības aplis"


Prakse ‘’Pateicības aplis’’.
Paņemiet 13 A4 formāta lapas. Uz 12 lapām uzrakstiet divpadsmit pateicības pakāpes, kuras jums ir jāiziet, sanumurējiet tās.

1.Pateicos visumam

2. Pateicos vecākiem.

3. Pateicos dzimtai.

4. Pateicos bērniem.

5. Pateicos veciem cilvēkiem.

6. Pateicos sievietēm.

7. Pateicos vīriešiem.

8. Pateicos saviem garīgajiem aspektiem.

9. Pateicos tiem, kuri mani sāpināja.

10. Pateicos tiem, kuri darīja man labu.

11. Pateicos saviem skolotājiem.

12. Pateicos sev.

Uz grīdas salieciet lapas aplī. Apļa centrā ielieciet 13. lapu un uzrakstiet uz tās ‘’Es’’.


Apstājieties apļa vidū uz lapas ar uzrakstu ’’Es’’. Lēnām griezieties sev apkārt un skatieties uz katru lapu. Uz katras lapas ir izteikta noteiktas kvalitātes pateicība. Pacentieties saskatīt kā tas attiecas tieši uz jums. Ieklausieties savās sajūtās. Kādas sajūtas tas jums izsauc?! Cik ļoti tā pateicība ir izteikta jums vai tieši otrādi nav izteikta?! Griezieties lēnām, nesteidzieties.


Pacentieties nodibināt kontaktu ar katras pateicības kvalitāti, kuras ir uzrakstītas uz papīra. Cik ļoti pateicība ir izteikta jums?! Jūsu sajūtas var mainīties. Kādos noteiktos apļa sektoros jūs varat sajust pilnīgu pateicības trūkumu, citos – var rasties iekšējā siltuma sajūta. Atcerieties šīs sajūtas.
Vēlāk, kad domās būsiet izstaigājuši visu apli, apstājieties, ieklausieties tajā, ko jūs jūtat, ko jūt jūsu ķermenis?!


Tad apstājieties uz lapas Nr.1. tā būs jūsu pirmā pakāpe. Uz tās jābūt uzrakstītam ‘’Pateicos visumam’’. Tas arī būs pirmais solis. Sakiet sev: ‘’Tagad Es – tā ir mana pateicība visumam.’’


Ieklausieties, kas ar jums tagad notiek. Kādas jūtas un emocijas jums parādās? Kādas domas pie jums atnāk? Kādi tēli un ainas sāk parādīties? Varbūt jūs ieraudzīsiet kādus konkrētus cilvēkus, kuriem jūs neesat pateicies un kuriem ir vajadzīga jūsu pateicība. Varbūt jūs ieraudzīsiet kaut kādu jums nepatīkamu situāciju. Pateicieties viņiem, pateicieties šiem cilvēkiem un šīm situācijām. Stāviet šajā vietā tik ilgi, kamēr caur jums sāks strāvot enerģija un informācija. Pateicieties par visu. Un beigu beigās, kad sajutīsiet piepildījumu, sakiet: ‘’Es pateicos visumam par…’’. Uzskaitiet konkrēti par ko jūs pateicaties. Dodiet šai pateicībai vietu savā sirdī.


Tad apstājieties uz nākošās lapas ar Nr.2. Tas būs jūsu otrais solis. Sakiet sev: ‘’Tagad Es – tā ir mana pateicība vecākiem.’’ Iedomājieties savu māti un savu tēvu. Kādas jūtas viņi jums izraisa? Vai varat atcerēties kādas situācijas, kuras saistītas ar viņiem un par kurām jums ir jāpateicas un jāpiedod. Pateicieties viņiem. Nesteidzieties. Iejūtieties. Tā ir viena no svarīgākajām pakāpēm, jo tieši caur mūsu vecākiem mēs ierodamies šajā pasaulē. Ja jums tek asaras – raudiet, neturiet tās. Un pateicieties no visas sirds. Vēlāk, kad būsiet pabeidzis darbu, pārejiet pie nākošās pakāpes. Veiciet nākošo soli.


Jums var būt grūti iziet uzreiz visas 12 pakāpes. Nesteidzieties. Jūs varat iziet tikai vienu pakāpi un atpūsties, pēc tam pāriet pie nākošās. Savu ritmu izvēlaties paši. Mērķis – iziet visas 12 pakāpes. Pat ja tam vajadzēs vairākas dienas.


Pēc tam, kad būsiet izgājuši visu apli, visas 12 pakāpes, apstājieties atkal apļa centrā un atkal griezieties sev apkārt un apskatiet visas lapas. Kad esat apskatījuši, sajūtiet, kā jūs tagad jūtaties?! Atcerieties, kā jūs sajutāties pirmajā reizē, kad tikko apstājāties apļa centrā un kā jūtaties tagad? Kas ir mainījies? Kā esat mainījušies?


Ja apejot apli jūs jūtat, ka kāda pakāpe nav līdz galam atstrādāta, jūs varat atkal apstāties uz tās un atkal sākt to atstrādāt.


Pēc kāda laika jūs varat atgriezties un iziet atkal visas 12 pakāpes un saskatīt atšķirību kā bija pirms tam un kā ir tagad.


Jūs varat nepildīt vingrinājumu ar lapiņām, bet vienkārši dienas laikā veltīt sev dažas minūtes, lai kādam pateiktos.


Sāciet katru jaunu dienu ar pateicības vārdiem. Pateicieties visumam un saviem vecākiem. Kad jūs izejat uz ielas, paskatieties apkārt. Ko jūs tur redzat? Vīriešus vai sievietes, bērnus vai vecus cilvēkus, draugus vai ienaidniekus? Pateicieties tiem, uz kuriem šobrīd krīt jūsu skatiens, jo viņi jums kādu atspoguļo. Kura spogulis tas šobrīd ir?


Un atcerieties, pateicības nevar būt par daudz. Neskopojieties to izrādīt.


Es pateicos visiem, kuri šobrīd lasa un dzird šos vārdus. Ja jūs rakstu esat izlasījuši līdz beigām, nevis palikāt tā sākumā, tātad jums kaut kas tajā ir vajadzīgs. Paldies jums!


Pateicos! Pateicos! Pateicos!

Avots: https://dieviete.lv/12-pateicibas-soli-pateicieties-tiem-kuri-ir-jus-sapinajusi/

Komentāri (0)  |  2018-02-03 22:00  |  Skatīts: 1164x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ