MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Hape Kerkelings "Kādu laiku būšu prom"


  Populārais komiķis Hape Kerkelings, sastopoties ar nopietniem veselības traucējumiem, saprot, ka garīgā un fiziskā līdzsvara atgūšanas vārdā uz laiku jāpamet ierastā vide un dzīvesveids. Tā nu komiķis nolemj doties svētceļojumā pa Camino del Santiago de Compostela jeb svētā Jēkaba ceļu, pie reizes cerot tikt skaidrībā ar sevi pašu, kā arī noskaidrot savas attiecības ar Dievu.

Kerkelinga vērojumi un spriedumi par svētceļojumā piedzīvoto ir humorpilni. Sevis un Dieva meklējumos autors negrimst metafiziskās dzīlēs, toties spēj runāt par garīgām atklāsmēm vienkārši un cilvēciski, un ir atbruņojoši patiess. Aizraujoši un trāpīgi ir arī autora apraksti par sastaptajiem svētceļniekiem un viņu cilvēciskajām vājībām, tāpat autors spēj pasmieties par sevi un komiskajām situācijām, kurās viņš nokļūst.

"Kādu laiku būšu prom" ir iedvesmojoša ceļojuma dienasgrāmata ar veselīgu humora devu.

-------------------------

 

Daži citāti no grāmatas:

Svētais ceļš ir grūts un brīnišķīgs. Tas ir izaicinājums un ielūgums. Tas tevi piebeidz un iztukšo. Līdz galam. Un tas tevi rada no jauna. No pašiem pamatiem. Tas tev paņem pēdējos spēkus un atdod tos trīskārtīgi. Tev tas jānoiet vienam, citādi tas savus noslēpumus neatklāj.

 

Ir sajūta, ka es šajā ceļā būvēju tādu kā garīguma kāršu namiņu. Katra kārts, ko pielieku, dara manu namiņu iespaidīgāku, tomēr katru nākamo atklāsmi ir arvien grūtāk novietot tā, lai tā iekļautos kopainā.

 

Jocīgi, mājās katru dienu izskatāmies savādāk, bet iekšējā sajūta ir praktiski nemainīga. Šeit ārēji vienmēr izskatāmies vienādi, bet iekšējā pasaule mainās gandrīz vai pa stundām.

-----------------------------

Nu ko - sakravā Ceļa Somu un vienkārši pasaki: Kādu laiku būšu prom!:)

Komentāri (0)  |  2018-06-26 19:50  |  Skatīts: 1153x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ