MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Valdis Atāls "Elles debesis"


   VALDIS ATĀLS (1950) — mūziķis, dzejnieks, gleznotājs — pie savas vispusīgās daiļrades cienītājiem nāk ar dzīvesstāstu “Elles debesis”, personisku, tiešu un nesaudzīgu vēstījumu, kas kārtu pa kārtai atsedz četrdesmit gadu senus notikumus, meklējot ceļu uz atbrīvošanu.

---------------------------

Daži citāti:

“Manī ir iedzimušas hroniskas skumjas pēc pazaudētā Dieva. Jau dziesmās esmu tās izraudājis. Tagad, gluži kā diagnozi, rakstu savas biogrāfijas neredzamās lappuses, cenšoties lēkt pāri asins peļķēm, nemēģinot neko tīši izkrāsot. Jā, tiku uzskatījis sevi par Taisnīguma Meklētāju. Nu es redzu, cik taisnīguma nesu es pats. Es apsūdzēju citus nodevībā un melos, tagad redzu, vai tik tīrs esmu es pats. Vai pirms šī es tiesāju sevi? Nē! Es to nosaucu par izdzīvošanas māku! Nu man pienācis laiks savā sirdī piedot visiem, arī sev, jo pēc brīža vairs nebūs svarīgi, kurā laikā un kādā politiskā sistēmā viss ir noticis. Drīz mēs visi piederēsim Absolūtai Realitātei. Man svarīgi ir tikai tas, kā veikusi savu Programmas Ceļu un ko par nozīmīgu no sava redzējuma izcēlusi šī Dvēsele, ko apzīmēju ar vārdu: ES.”

---------------

«Es, lai nenovazātu savu dzīvi un Dvēseli, esmu piedevis. Es gribu iet brīvs. Es negribu nest tādu naida un sāpju kravu savā sirdī. Man ir nozīmīgākas un skaistākas lietas, ar kurām nodarboties. Uzrakstot grāmatu, man likās, ka esmu iemetis miskastē visu pārestību smagumu. Es rakstīju par Dvēseli un Dzejnieka Ceļu. Neviens nevar sevi privatizēt. Man drīz jāatstāj šīs Pasaules Ceļojums, tādēļ ļoti svarīga ir patiesa attieksme pret sevi kā Dvēseli un to, ko tā izvēlas kā vērtību,» 

-------------------

PALDIES AUTORAM PAR GRĀMATU!

--------------------

Par grāmatu var uzzināt arī:

https://www.diena.lv/raksts/kd/recenzijas/gramatas-_elles-debesis_-recenzija.-mednieku-stasti-iz-elles-14205508

https://nra.lv/izklaide/p-s-kultura/gramatu-apskats/256504-kultura-valdis-atals-elles-debesis.htm

https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/monopols/dziesminieks-valdis-atals-gramata-elles-debesis-censas-pardzivot.a100750

 

Komentāri (0)  |  2018-10-19 18:57  |  Skatīts: 867x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ