MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Pirmdienas pārdomas


Pirmdienas pārdomas 🗝


  Ir pienācis laiks prāta, sirds un dvēseles evolūcijai. Savā dziļākajā būtībā garīgā atmošanās nekad nevar būt dogma, viena noteikta mācība, metode vai tehnika. Tā ir dzīves filozofija. Pretstatā evolūcijai, kura ir balstītā ārējā pasaulē, Jaunais laikmets savā veidā pieprasa iekšējo darbu ar sevi – caur apziņu, izpēti, izpratni, mīlestību, transformāciju un izaugsmi. Neviļus rodas jautājums: “Kāds ir nolūks jeb jēga šim procesam?” Iekšējais darbs ar sevi palīdz atbrīvoties no dvēseles ciešanām un iepazīt autentiskumu. Tas atbrīvo no aklajiem vecās pasaules uzskatiem, stereotipiem, domāšanas modeļiem un stagnācijas. Tad kāpēc tik ļoti grūti ir no tā visa atbrīvoties? Jo pārāk ilgi esam dzīvojuši cīņas un izdzīvošanas režīmā. Neapzinoties to, ka Jaunais laikmets nepieprasa cīņu, bet gan ļaušanos, brīvību un tikai un vienīgi sevis izpratni.
Mēs esam izslāpuši pēc pašizpratnes, jo savā veidā esam kļuvuši par sava prāta, ķermeņa un emociju vergiem. Par vergiem priekš citiem cilvēkiem un sabiedrības, aizmirstot par pašu galveno uzdevumu savā dzīvē – mīlēt pašam sevi.


  Šī pasaule/Zemes matrica ir viens liels mehānisms. Tu piedzimi kā zobrats šajā sistēmā un jau kopš dzimšanas brīža Tev tika radīts priekšstats un pārliecība, ka Tu esi tikai daļa no šī mehānisma. Ar noteiktu funkciju un lomu mašīnas darbībā. Tik tālu arī sniedzās Tava brīvība – noteiktu funkciju pildīšanai. Tomēr, kas atrodas ārpus šīs iekārtas, ārpus nemitīgās rotēšanas ap savu asi un kopējās mašīnas darbināšanas? Ko nozīmē būt brīvam no tā visa? No vienas puses Tu apzinies, ka nevari izkāpt ārā no šīs iekārtas, bet no otras puses Tu vairs nespēj būt daļa no šī nemitīgā un vienveidīgā procesa. Tajā brīdī, kad Tu sev uzdevi divus jautājumus “Kas es esmu?” un “Kāda ir manas dzīves jēga un mērķis”, Tu savā dzīvē iesāki posmu, kuru sauc par garīgo atmošanos. Un šajā brīdī pat vairs nav svarīgi, kas šo pēkšņo apziņu izsauca – vai tās bija Jaunā laikmeta enerģijas, trauma, eksistenciālā krīze, kāda tuva cilvēka zaudējums vai slimība. Fakts paliek fakts - tas notika. Pirmais brīdis, kad Tu paraudzījies uz pasauli ar citām acīm, bija brīnišķīgs, tomēr atmošanās procesam līdzi nāk iekšējās ciešanas – kaut kāda mēra izmisums, dusmas un vientulība. Kāpēc tā notiek? Tāpēc, ka tagad Tu spēj redzēt daudz plašāk un dziļāk. Tu vairs nespēj būt zobrats ar noteiktām funkcijām. Un tad parādās vientulība.


  Patiesa vientulības sajūta nav kompānijas trūkums. Tās ir tikai un vienīgi garīgas ciešanas – tukšuma un nejēdzības sajūta, ar nenoteiktību it visā. Ir pazudusi ierastā ilūzijas matrica, pasaules struktūra – viss tas, uz kā līdz šim balstījās Tavas cerības un vēlmes.


  Iekšējās evolūcijas laikā Tu audz pats no sevis, nevis no sabiedrības mehānismiem. Tas brīdis, kad Tu pārej no ārējās pasaules uz iekšējo, ir dvēseles tumšā nakts. Kad Tu kļūsti svešs starp savējiem. Šeit arī rodas vientulība, jo ir pazudusi piederības sajūta. Tu apzinies, ka tā vairs nav kopējā mašīnas mehānismā. Šajā brīdī Tu esi kļuvis par svešinieku un nepiederošu. Tu vairs neesi parastais/tipiskais ierindas cilvēks. Te arī iestājas visdīvainākais paradokss – lai spētu sevi atrast un sajust, ko nozīmē pilnība, Tev ir nepieciešams būt atdalītam. Lai sasniegtu brīvību no savam domām un maldīgajiem uzskatiem, Tev ir nepieciešama atbrīvošanās. Un tā savā ziņā ir patiesa meistarība, kura nav balstīta uz aktīvu kontroli. Patiesa meistarība būtībā ir pasīva apziņa, brīvība no viltus sevis un saplūšana ar Veselumu – mūsu patiesajām mājām. Šo ceļojumu uz Mājām var iedalīt septiņos posmos. Viss sākas ar atklāsmi – brīdi, kad esi kļuvis gana drosmīgs, lai stātos pretim ilūzijai un nonāktu aci pret aci ar patiesību, no kuras tik ilgi esi centies aizbēgt. Pēc tam seko izziņas process un apziņas paplašināšana, kura ar laiku noved pie pašizpratnes un sevis mīlestības. Jo vairāk Tu praktizē šos posmus, jo spēcīgāks ir transformācijas process. Atmošanās gala posms ir Meistarība – pilnīga atbrīvošanās no viltus sevis.

Indu Puri ✍️

06.01.2020.

Komentāri (0)  |  2020-01-06 18:47  |  Skatīts: 332x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ