MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Juris Rubenis STARP DIVĀM BEZGALĪBĀM


“Tāpat kā Juris Rubenis, arī es ticu, ka nākotnē nobriedušas kristietības pamatā būs prakse, nevis tikai kādu uzskatu kopums. Svarīgākais ir atrast praksi, kas reāli ietekmē mūs zemapziņas līmenī, citādi dziļāk par virskārtu nekas nemainīsies. Protams, ikviena laba prakse vienmēr ir arī izaicinājums... Vai esi gatavs atvērties – ievainojamībai, riskam, attiecībām? Ja tā, sāc ar šo grāmatu!”

Franciskānis Ričards Rors, Aktīvas darbības un kontemplācijas centra dibinātājs Albukerkē Ņūmeksikā (ASV), grāmatu “Universālais Kristus” un “Ādama atgriešanās” autors

“Grāmatā “Starp divām bezgalībām” Juris Rubenis dāsni dalās ar daudzām grūti izcīnītām atziņām, kas gūtas, visu mūžu veltot garīgajām praksēm. Šis ārkārtīgi noderīgais ceļvedis plašajā garīguma laukā kalpos gan tiem, kuri ir garīgā ceļa sākumā, gan arī pieredzējušiem meklētājiem.”


Dr. Bils Plotkins, Animas Valley Institute vadītājs, Dūrango Kolorādo (ASV), grāmatu “Dvēseles mākslas” un “Mežonīgais prāts” autors

Grāmatā aplūkotas septiņas prakšu grupas:

Klusuma prakses
Radošā procesa prakses
Aktīvisma prakses
Kustību jeb fiziskās prakses
Psihofizioloģiskās prakses
Attiecību prakses
Rituāli cikliskās prakses

 

PUBLIKĀCIJAS

-----------------------------

Citāti no grāmatas:

GRĀMATU LASĪŠANA KĀ PRAKSE

Protams, ar grāmatu lasīšanu nevar aizstāt reāli mainošas prakses, taču lasīšana var sniegt ļoti noderīgas ievirzes, mājienus un iedvesmu. Labām grāmatām piemīt transformējošs spēks.

Reizēm sev jautāju: cik daudz grāmatu caurmēra mūsdienu cilvēks savā mūžā spēj izlasīt? Daži, protams, lasa apbrīnojami daudz, un es viņus apskaužu, jo man arvien pietrūkst laika, lai izlasītu visu, kas mani interesē. Manā istabā krājas grāmatas, kuras es ļoti vēlētos izlasīt, taču nezinu, vai un kad tās atvēršu.

Šķiet, neviens nevar izlasīt visu, kas viņu varētu interesēt vai viņam noderēt.

Tāpēc svarīgi izkopt izvēles kritērijus, kas palīdz atrast īstās grāmatas sev. Pie tā ir vērts piestrādāt. Neviens to nevar izdarīt tavā vietā.

Sāc ar grāmatām, kuras tevi uzrunājušas vai saviļņojušas, ar kurām esi sajutis īpašu rezonansi, un pajautā: kāpēc? Kas šīs grāmatas atšķir no citām? Tas ir pirmais solis. Nākamos tu intuitīvi atradīsi pats.

Ja mēs gada laikā izlasītu kaut vai dažas īstās grāmatas, tas ļoti nozīmīgi ietekmētu mūsu izaugsmi.

Labāk lasīt mazāk, bet rūpīgi nekā daudz, bet pavirši. Atrast laiku izlasītā pārdomāšanai ir ļoti svarīgi.

------------------------------------

Dienasgrāmatas rakstīšana ir būtiska garīgās izaugsmes daļa.

-------------

Dienasgrāmata nekad nav tikai rakstīšana – tā vienmēr ir uzmanības pievēršana sev, savai dzīvei. Tā ir saruna ar sevi. Dienasgrāmata var palīdzēt attīstīt klātbūtnes prasmi, kļūt dziļāk apzinātam un klātesošam dzīvei. Dienasgrāmatas rakstīšana ir veids, kā mācīties sevi brīvi izpaust. Dienasgrāmatu svarīgi rakstīt pirmajā personā, domājot nevis par iespējamiem lasītājiem, kādi varētu būt, ja nu tu gadījumā kļūsti ļoti slavens, bet vienīgi par patiesumu. No vēlāk publicētajā dienasgrāmatām uzrunājošākās ir tās, kuru autori ne mirkli netika domājuši, ka tās lasīs vēl kāds.

Raksti sev un rakstīto nekad nevienam nerādi! Dienasgrāmata dokumentē cilvēka dvēseles kustības un pieredzi. Jo vērīgāks kļūst rakstītājs, jo efektīvāk viņš spēj izteikt katras dienas esenci.

Juris Rubenis

------------------------------------

Manuprāt ļoti vērtīga grāmata, tāpat kā viss cits autora rakstītais un teiktais. Varētu rakstīt, ka Juris Rubenis ir viens no maniem neklātienes Skolotājiem. PALDIES!

Komentāri (0)  |  2021-09-27 23:34  |  Skatīts: 194x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ