MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Tikšanās - 24.11.2011.


Šī sadaļa tiks veltīta mūsu Mazsalacas bibliotēkā radītajam domubiedru pulciņam „LAISMA", ko kādu brīdi saucām par Garīgās Atklāsmes skolu, kuras pirmsākumi veidojās 1996. gada novembrī, kad dabā sākas tumšākais gadalaiks un rodas vēlēšanās ko gaišu ieraudzīt, sajust, radīt, mācīties... Vismaz līdz pavasarim, kad atkal saulīte izgaismo pasauli un, kā jau lauku cilvēkiem citi darbi laukā vairāk sauc.

Man tas bija izaicinājums - uzsākt vadīt šādu pulciņu, kurā pamazām mācīties apgūt Ceļu pie Sevis. Mācījāmies kopā un izgājām dažādas dzīves situācijas gan kopā, gan katrs atsevišķi. Un tas jau laikam arī bija vajadzīgs. Daļa dalībnieku joprojām tiekamies bibliotēkā apmainoties ar literatūru un apgūto, taču pāris gadu regulāras nodarbības nenotika dažādu iemeslu pēc.

Nu atkal no bijušo laismiešu puses radusies vēlme vismaz pa retam satikties un tā 24. novembra pievakare atkal saveda kopā 9 Ceļa gājējus... Izņemot vienu, jau iepazītus, taču dažus ilgāku laiku neredzētus. Tā „sagadījās":), ka tieši šajā nedēļā mājās ciemojās viena no mūsējām - Raita, kura nu jau kādus 5 gadus strādā Vācijā, jo nevar iztikt ar šeit saņemto pensiju. Šo tikšanās reizi tad nu neplānoti veltījām viņai un, klausoties Raitas atraktīvo stāstījumu par savu darbu un ceļojumiem, apbrīnojām viņas uzņēmību un dzīvotprieku. Protams, neiztrūkstošais Gaismas aplis ar svecīti un katra gaišajiem mirklīšiem...No Maijas pie Zanes, Antras, Daigas, Dainas, Līgas, Lienes, Raitas, Aivara... Nekādas žēlošanās par palikušo Latvijas krājbakā, kā varētu gaidīt, jo mums jau nebija izvēles, kur pārskaitīt saņemto algu vai citus ienākumus, bet prieks par veiksmīgi nokārtoto...Lienei tieši šodien 30. dzimšanas diena! Viņa ir viena no tām, kura uzsāka mācības pie mums vēl skolniece būdama un atgriezās, apguvusi profesiju, šobrīd jaunākā mūsu vidū. Lielākā daļa mācamies jau daudzus gadus kopā, bet prieks, ja kāds izrāda interesi, nenobīstas un pievienojas. Kā Aivars, Antra un Daiga ... Varētu stāstīt vēl daudz par katru, bet šoreiz lai paliek kas līdz galam nepateikts, bet izjustais... Prieks par kopā pabūšanu! Par kopējo 11-11-11 meditāciju... par tām gaišajām enerģijām, kas strāvoja ... Un vēlmi - satikties atkal!

Lai mums izdodas!

"LAISMAS" vadītāja - Maija

Komentāri (0)  |  2011-11-26 19:46  |  Skatīts: 1115x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ