MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


02.10.2012.


   Uz salijušas kļavlapas rudens vēstuli rakstu...

Jau trešo dienu nejūtos īsti vesela - galvas sāpes, iesnas, paaugstināta temperatūra... Tāda sajūta, ka organisms tīrās. Zāles nelietoju jau gadiem, tādēļ ļauju visam ritēt savu gaitu.

Zinu, cik svarīgi ir lolot un saudzēt sevi tad, kad tas ir vajadzīgs un atrast laiku, lai atjaunotu savus iekšējos spēkus. Man patīk būt dabā un sajust tās varenās enerģijas. Pēdējā laikā retāk sanāk, jo brīvdienās bieži līst un darbavieta arī tik tuvu, salīdzinoši ar vecajām telpām, uz kurām bija jāmēro turpat 2km.(Tagad uz pusi mazāk!) Priecājos, ka Rudens saulgriežus nosvinējām un Miķeļdienas novakari pavadījām Salacas krastos - gan kopā ar domubiedriem pameditējot, gan tāpat vienatnē pastaigājot pa retāk ietām taciņām, atklājot rudenīgi skaistus nostūrīšus. Un kur tad vēl neaprakstāmie rudens ugunskuri, kuru liesmās raugoties ir tik patīkami un silti...

Ļoti priecājos arī par vēstulītēm, ko saņemu. Nu kaut vai par šo, kuras fragmentiņu ievietošu - „... Tā nu skaistais rudens ir pienācis nemanot... Man ļoti patīk koki šajā gadalaikā. Braucu uz darbu katru dienu ar riteni caur Lielajiem kapiem (tur tagad ir Zemes mātes birojs - mākslinieku instalēts un akmeņu piesātināts parks) un skatos, kā sāk pārvērsties koki... Daži ir mani mīļie - kurus pazīstu gandrīz personīgi:) Esmu vērojusi tos kailus, tad kā tie pamazām uzplaukst... Vītols, kuram braucot cauri vienmēr saņemu glāstus no nokarenajām lapām, ozols, pie kura stumbra sēžot uz zemes dažreiz piespiežos lasot pusdienas pārtraukumā... Kad bija siltāks - staigāju tur  basām kājām pa taciņām... Nu jau ir vēss, bet skaisti..."

Es biju iedomājusies, ka tikai laukos dzīvojot ir tā privilēģija - vienmēr būt saskarē ar dabu, bet nu lasu, ka arī pilsētnieki to prot, ja vēlas un tas priecē. Paldies, Linda!

Ievietošu šeit nelielu vingrinājumu šim mēnesim:

Vēl noderīgi ir uzzīmēt savas dzīves atsevišķu notikumu laika grafiku. To var izdarīt uz ietves ar krītu vai ar pildspalvu uz lielas papīra lapas vai datorā. Jebkurā ērtā veidā uzzīmē laika skalu un atzīmē uz tās ne ierastās lietas, piemēram, dzimšanas dienas, kāzas, bet gan savas dzīves svarīgākos mirkļus, kurus tu pārdzīvoji visemocionālāk. Kuri mirkļi tev bija ļoti laimīgi un pretēji, kuri tev izraisīja negatīvas emocijas. Tad identificē katru no šiem notikumiem ar noteiktām zīmēm. Kādas emocijas tu izjuti? Ar ko tās bija saistītas? Kas īsti notika? Pēc tam pārskati visus šos gan labos, gan sliktos notikumus, un varbūt tu spēsi ieraudzīt kaut ko, ko agrāk nespēji saskatīt. Iespējams, tu uzskatīji notikušo notikumu kā kaut kā pārrāvumu, taču neiedomājies par to, ka tad tu pieredzēji skumjas vai bēdas? Iespējams, tev likās, ka tevi nodeva, kaut gan patiesībā tu nodevi sevi pats?

Ir daudz veidu kā skatīt jaunā gaismā problēmas, kuras tu vēlētos labot. Ja tu spēsi to izdarīt, tad varēsi skatīt savu dzīvi no putna lidojuma un ieraudzīt to citādā veidolā, lai pēc tam paskatītos nākotnē ar svaigu skatienu, un, visticamāk, tas sekmētu tevi kļūt veiksmīgam un laimīgam. Lūk, šāda darbība var palīdzēt lielākai daļai no mums šajā mēnesī izmantot 2012. gada oktobra neparasto enerģiju.

Lai mums izdodas!

Mīlestībā - Maija

Komentāri (0)  |  2012-10-03 01:06  |  Skatīts: 1539x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ