Pateicība māca cienīt to, kas tev jau ir

Ja cilvēkam kaut kā trūkst, viņš nereti vēršas pie Augstākiem spēkiem ar lūgumu palīdzēt... tādējādi palielinot šo iztrūkumu savā dzīvē!
Pamēģini darīt citādi. Kad pieķer sevi pie domas, ka žēlojies par to, ka kaut kā nav, ka esi apdalīts, apstājies un padomā – cik bieži tu izsaki pateicību par to, ko saņem? Vai Visuma sūtītās dāvanas nenovērtē par zemu?
Pamēģini atrast, par ko varētu pateikt dzīvei paldies. Fokusējies uz to, kas tev ir, nevis uz to, kā nav!
Nozaga maciņu? Tā vietā, lai nožēlotu par pēdējo naudu, pateicies, ka pats esi ticis cauri sveikā. Naudu var atkal nopelnīt, bet veselību atjaunot ir daudz grūtāk.
Cilvēka prāts ir iekārtots tā, ka labo cilvēki uztver kā pašu par sevi saprotamu, bet fokusē uzmanību uz to, kā nav, un izjūt neapmierinātību, ja viņiem kaut ko atņem...

Pateicība palīdz izkulties no ķezas

Ja sajūti, ka esi iekūlies ķezā, ātrs un pieejams veids, kā atgriezties resursu pilnā stāvoklī, – pārnest fokusu uz pateicību.
Kad "kritiena" brīdī tu izvēlies pateicību, tevī iekšā nostrādā "slēdzis": tu itin kā pārslēdzies uz citu realitāti! Vēl pirms mirkļa tu redzēji tikai melno, balto un pelēko, bet, izjūtot pateicību, tavam skatam akļuva pieejams viss krāsu spektrs.
Grūtākais tādā brīdī ir atrast, par ko tu varētu pateikties.

Pateicība veicina izdziedināšanos

Pārslēdzoties uz pateicības vibrāciju, tu dziedini ķermeni un dvēseli. Šī emocija vibrē augstā frekvencē, atvēlot vietu vienīgi mīlestībai un mieram. To izstarojot, tu pakāpeniski pārraksti savu personisko vibrāciju un izdziedini savu fizisko ķermeni.
Jebkura slimība ir signāls, ka cilvēks savā dzīvē kaut ko dara ne tā. Pateicies savam ķermenim par sāpēm – pat tad, ja nespēj izprast šo sāpju iemeslu. Atbilde noteikti atnāks.
Pateicība izdziedina sirds čakru – īpaši svarīgi tas ir tiem, kam šī čakra bloķēta. Izstarojot pateicību, tu pamazām kausē ledu sirdī un ļauj sev izjust jūtas.

Pateicība palīdz piedot un pieņemt

Atļaujot sev pateikties pāridarītājiem, tu atbrīvojies no niknuma un aizvainojuma, kas tevi iegrožojuši. Pateicība palīdz izjust patiesu piedošanu, situācijas pieņemšanu un atbrīvošanos no graujošām emocijām.
Uz to ir jāsaņemas – tu taču kļusti ievainojams. Tomēr tas, kurš izvēlas pateicību, nekad nezaudē.
Kad tu izvēlies ieraudzīt nelabvēlīgā notikuma īsto jēgu, tu pārej no upura stāvokļa radītāja stāvoklī. Citiem vārdiem – tu paplašini savu apziņu, un tev kļūst pieejams tas, ko tu iepriekš neredzēji. Tu gūsti izpratni, ka tev nav, par ko piedot, jo tu jau esi radis atbildi. Atliek tikai pateikties un ar sapratni un pieņemšanu attiekties pret situāciju un ļaudīm, kas tajā līdzdalīgi.

Pateicība palīdz ieraudzīt cilvēka dvēseli un izšķīdina naidu

Kad izvēlies nenosodīt cilvēku un atveries īstenajai mācībai, ko viņš tev nesis, tu kļūsti stiprs un spēj izstarot pateicību par pieredzi, ko esi guvis.
Pateicība ir atslēga tam, lai ieraudzītu otrā cilvēkā dvēseli, palūkotos uz notikušos no cita redzes leņķa. Tad tu redzi nevis vainīgo un apvainoto, bet mācībstundu, kurā katrs no jums gūst savu vērtīgo mācību.
Kad esi spējīgs pateikties cilvēkam par mācību, tu uzkāp uz pilnīgi jauna ceļa un vari saskatīt jaunus apvāršņus, kas iepriekš nebija pieejami.
Pateicība atbruņo pretinieku. Viņa manipulācijas pret tevi pārstāj strādāt. Tu redzi viņa patieso būtību, taču skaties jau bez naida, bet ar līdzjūtību.

Pateicība palīdz iemīlēt sevi

Pateicies ne tikai dzīvei, tuviniekiem un skolotājiem, bet arī sev. Par kļūdīšanos – bez kļūdām tu negūtu noteiktu pieredzi, neuzzinātu kaut ko jaunu. Par sasniegumiem – tā tu mācies sevi novērtēt un pieņemt, piedot sev un izturēties pret sevi saudzīgi.

Pateicība paver ceļu beznosacījumu mīlestībai

Ne visi ir spējīgi mīlēt bez nosacījumiem, bet izjust pateicību gan var visi.
Ja ar visu sirdi vēlies izjust beznosacījumu mīlestību, bet pagaidām neizdodas, pielieto pateicības praksi iespējami biežāk. Tā tu pacelsi vibrācijas un atvērsi sirdi mīlestībai.
 
Avots: www.delfi.lv/orakuls/biblioteka/49648755_pateiciba-kada-ir-tas-loma-tava-dzive