MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

MĪLESTĪBA! GAISMA! HARMONIJA!

 


Inese Dreimane "Vēstule ar pielikumu"


 

      “Vēstule ar pielikumu” ir neparasts vēsturisks romāns, kas tapis unikālā radošā procesā. To veidojušas vēsturnieces Ineses Dreimanes zināšanas, Latvijas vēstures izpēte, atklājumi, kā arī spilgts un emocionāls līdzpārdzīvojums. Autore saka: “Es nevarēju par to neuzrakstīt.”

Rīga, 20. gs. 30. gadu beigas. Jauni, skaisti, gudri un laimīgi cilvēki, gaiša nākotne – tieši tik vienkārši un neizpušķoti, lai visa pietiktu gan dzīvei, gan mīlestībai. Pēc tam... Kurā brīdī viss sākās? Tieši kad sāka griezties necilvēcības, melu, varmācības dzirnas, kas salauza tūkstošu likteņus?


Romāna tēli – mīļotie, studiju biedri, draugi, kaimiņi, universitātes profesori un veikalnieki, diplomāti un sētnieki – kā nomoda murgā te parādās, te pazūd, it kā cilvēka dzīves vienīgais uzdevums būtu kļūt par ļaunas nejaušības upuri, necilu graudiņu lielajā dvēseļu maltuvē.

“Un tad nu man ir jādomā: kam vispār dzīvē bijusi kāda nozīme?
Tikai mīlestībai.”

Inese Dreimane dzimusi 1972. gadā Rīgā. 2000. gadā ieguvusi vēstures maģistra grādu. Kopš 1998. gada strādā Latvijas Okupācijas muzejā. Šobrīd pēta čekas darbības pirmsākumus Latvijā 1940. gadā, kā arī turpina 1941. gadā čekā nošauto cilvēku personību noskaidrošanu. Tieši ar to pašu nodarbojas arī savā brīvajā laikā.

 

 

PUBLIKĀCIJAS

 

https://www.diena.lv/raksts/kd/recenzijas/romana-_vestule_-recenzija.-vesture-ka-elektrosoks-14221087

https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/radio-maza-lasiitava/inese-dreimane.-vestule-ar-pielikumu.a119249/

https://gramatas.austra.lv/2019/08/14/inese-dreimane-vestule-ar-pielikumu/

https://lalksne.blogspot.com/2019/09/inese-dreimane-vestule-ar-pielikumu.html

 

Komentāri (0)  |  2020-03-01 19:43  |  Skatīts: 353x         Ieteikt draugiem
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ